Carrera
Área de experiencia
- Doctor of Philosophy (DPhil), Agricultural and Biological Sciences, Oxford University, Inglaterra
- B.A. in Chemistry and Biology, St. Michael’s College, Vermont, USA
Perfil Profesional
- Investigador, Oxford University Inglaterra
- Jefe de Laboratorios de Apoyo Científico, LATINRECO S.A., Ecuador
- Fundador y Coordinador de Ingeniería en Alimentos USFQ
- Decano, Colegio de Agricultura, Alimentos y Nutrición USFQ
- Consultor de desarrollo de alimentos para varias impresas ecuatorianas y peruanas
Intereses
Desarrollo de nuevos productos alimenticios, Investigación de materias primas nuevas, Alimentos funcionales, Etnobotánica, Cocina asiática
Libros
- 1984 Gaseous Air Pollutants and Plant Metabolism
- 1990 ABC de la Nutrición
- 2007 Plantas Útiles del Ecuador: Aplicaciones, Retos y Perspectivas (Useful Plants of Ecuador: Applications, Challenges, and Perspectives).
Cursos
- Entrepreneurship
- HACCP, Advanced Course
- HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), Introductory and Advanced Course
- Quality Management and Control
- Managing Change
- Human relations and personal development
- Auditing quality systems -ISO 9000
- Development of Management and Leadership Skills
- Integral Management
- Use of Medicinal Plants in Medical Practice
- Training in the microbiological analyses of food products with emphasis on the isolation and identification of Salmonella
- Training in laboratory management and in chemical and microbiological analyses of raw materials and food products