Michael Koziol

Michael Koziol

Chef Profesor
(+593 2) 297-1868
Extensión
1869
Edificio Brillat Savarin BS-204 (Maxwell)
Carrera
  • Doctor of Philosophy (DPhil), Agricultural and Biological Sciences, Oxford University, Inglaterra
  • B.A. in Chemistry and Biology, St. Michael’s College, Vermont, USA
Perfil Profesional
  • Investigador, Oxford University Inglaterra 
  • Jefe de Laboratorios de Apoyo Científico, LATINRECO S.A., Ecuador 
  • Fundador y Coordinador de Ingeniería en Alimentos USFQ 
  • Decano, Colegio de Agricultura, Alimentos y Nutrición USFQ 
  • Consultor de desarrollo de alimentos para varias impresas ecuatorianas y peruanas 
Intereses

Desarrollo de nuevos productos alimenticios, Investigación de materias primas nuevas, Alimentos funcionales, Etnobotánica, Cocina asiática

Libros 

  • 1984 Gaseous Air Pollutants and Plant Metabolism
  • 1990 ABC de la Nutrición
  • 2007 Plantas Útiles del Ecuador: Aplicaciones, Retos y Perspectivas (Useful Plants of Ecuador: Applications, Challenges, and Perspectives).

Cursos

  • Entrepreneurship 
  • HACCP, Advanced Course 
  • HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points), Introductory and Advanced Course 
  • Quality Management and Control 
  • Managing Change 
  • Human relations and personal development 
  • Auditing quality systems -ISO 9000 
  • Development of Management and Leadership Skills 
  • Integral Management 
  • Use of Medicinal Plants in Medical Practice 
  • Training in the microbiological analyses of food products with emphasis on the isolation and identification of Salmonella 
  • Training in laboratory management and in chemical and microbiological analyses of raw materials and food products